Chief Commercial Officer – SMA Mineral

Vi söker en driven och erfaren försäljningschef som kan ta vår försäljning till nya höjder. Vi står inför en spännande framtid med prägel och fokus på hållbarhet!

Om tjänsten

Som försäljningschef hos oss kommer du ha en nyckelroll i att utveckla och leda vår säljavdelning och etablera starka kundrelationer samt bidra till att vi når våra strategiska mål nationellt och internationellt. Du kommer leda och driva säljteamet på 8–10 personer och tillsammans kommer ni arbeta med försäljning av våra produkter och tjänster inom SMA Minerals applikationsområden.

I rollen som försäljningschef förhandlar du affärsavtal och kontrakt med kunder, vilket normalt inkluderar prissättning, volymer, leveransvillkor och andra affärsrelaterade villkor. Att omvärldsbevaka marknaden samt vara påläst, kunnig och uppdaterat på SMA Minerals produkter och tjänster ser du på som en självklarhet för att kunna lyckas i ditt arbete framgångsrikt. I den strategiska och operativa ledningsgruppen har du en central roll och bidrar utifrån ditt arbetsområde. Du kommer även medverka på konferenser, seminarier och mässor och vara vårt ansikte utåt i dessa sammanhang.

Vart du bor spelar mindre roll men du behöver vara bekväm och trivas med resande såväl i Norden som till andra länder då detta är en förutsättning för att lyckas i rollen. I vissa perioder innebär tjänsten resande varje vecka. Den svenska och nordiska marknaden kommer övriga i din säljorganisation att kunna vårda och bearbeta i samråd med dig och ditt stöd.

Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön och förmåner samt en möjlighet att vara en nyckelperson i ett ledande företag inom kalkindustrin.

Vi ser fram emot att välkomna en erfaren ledare till vårt team och tillsammans bygga en framgångsrik framtid inom kalkbranschen!

Om dig

Vi söker dig som har;

Utbildning inom kemi. Kandidatexamen (exempelvis inriktning inom metallurgi, material)

Haft en roll som chef i minst 10 år

Arbetat 15 år i en senior position med försäljning

Engelska – Mycket goda kunskaper muntlig/skriftlig (Kan ha engelsk som modersmål)

Det är meriterande om du har:

Jobbat med t ex papper och massa / stål och metall / råvaror, t ex kalk.

Arbetat med försäljning internationellt

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Målmedveten

Definierar tydligt mål och önskade resultat, fokus på målet samt vägen dit. Du är uthållig och driven samt hittar motivation i motgångar och ser lösningar framför problem för att nå resultat och mål.

Ledarskap

En person som är trygg i sig själv och som trivs med att ta ledning och ha inflytande samtidig som du har balans i att lyssna och påverka.

Strategisk

Förmågan att skapa sig en helhetsblick, sätta upp en strategisk plan och genomföra och implementera planen tillsammans med övrigt team. Du är öppen för nya idéer och omsätter tanke till handling.

Kommunikation/Socialt

Förtroendegivande och pålitlig och kan förmedla SMA Minerals produkter och tjänster pedagogiskt och givande både till nya och befintliga kunder. Du har lätt för att söka nya kontakter och du vet vikten av goda samarbeten.

Om oss

SMA Mineral är en ledande leverantör av kalkprodukter av hög kvalitet med 23 anläggningar runt om i Europa. Vi har ett starkt hållbarhetsfokus med ambitionen att växa grönt och detta utvecklingsprogram är SMA Minerals satsning mot en koldioxidneutral framtid.

SMA Minerals huvudkontor är beläget i Persberg, Värmland. Företaget har idag 250 anställda och omsätter ca 1,4 miljarder kr. SMA Minerals affärsidé är att vara det naturliga valet för utveckling och värdeskapande – lokalt som globalt. För SMA Mineral är målen kring lönsamhet och miljö lika viktiga och för nya utvecklingsmål får detta ett allt tydligare fokus framåt.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset som arbetar enligt DNVs standard samt med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär som senior försäljningschef inom kalk och tror att du har kompetensen och erfarenheten som krävs, tveka inte att ansöka innan 19/11.

Skicka din ansökan och CV och om du har frågor är du välkommen att kontakta Caroline Bredo 073-501 26 81 eller Safia Jaouhari på 073-501 81 78.

Ansök här

Tillbaka

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Pressmeddelande

SMA Mineral och Infinium i samarbete för att ytterligare stärka industriprojekt i Norge.

NOTIS

OECD besökte SMA Mineral

Syftet med besöket var att få en bild av vilka frågor som finns i regionen avseende gruv- och mineralsektorn.