Diskussionskväll om kalkbrytningen på mellersta Gotland

SMA Mineral arrangerar den 28 maj en diskussionskväll om den framtida kalkutvinningen. På mötet deltar representanter från SMA Mineral, från det lokala föreningslivet och från de politiska partierna.

Många av de boende i och kring Klinte på mellersta Gotland har efterlyst mer dialog och tydligare information från SMA Mineral om våra planer på utökad kalkbrytning i området.

Vi har lyssnat på synpunkterna. Därför arrangerar SMA Mineral den 28 maj en diskussionskväll om den framtida kalkutvinningen. På mötet deltar representanter från SMA Mineral, från det lokala föreningslivet och från de politiska partierna. Vi hoppas kunna svara på så många som möjligt av alla de frågor som finns om SMA:s verksamhet, och ha en bra diskussion om hur vår verksamhet kan bidra till den utveckling och framtidstro som vi upplever finns i bygden.

Är du boende på Gotland och vill du ställa en fråga eller anmäla dig till mötet? Mejla klintebys@smamineral.se.

Mötet kommer filmas. Filmen kommer finnas tillgänglig här på smamineral.se i början av juni.

Tillbaka

Thomas

Mårtensson

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Balans ger bättre skördar

Michael Isoz, godsägare och lantbrukare i sörmländska Trosa, ser stora fördelar med strukturkalkning och trivs med samarbetet med SMA Mineral. – Kalk löser inte alla problem, men gör livet lite lättare och vardagen mer stabil, säger han.

NOTIS

SMA Mineral deltar på Euro Mine Expo

Euro Mine Expo är den internationella mässan för gruvindustrin och är just nu i full gång. SMA Mineral finns representerat under dessa dagar, 12-14 juni.