Försäljningsingenjör till SMA Mineral

SMA Mineral utökar nu sitt försäljningsteam med en till försäljningsingenjör mot den svenska basindustrin. Trivs du i en säljande och teknisk roll där du ansvarar för att stärka och utveckla kundrelationer? Vi söker dig som har kunskap om kemiska processer och tidigare säljbakgrund för att fortsätta SMA Minerals affärsutveckling.

SMA Mineral erbjuder
SMA Mineral är ett företag som präglas av ett entreprenörstänk. Medarbetarna får stort ansvar och jobbar med frihet under ansvar. Det råder god sammanhållning och glädje på arbetsplatsen. Här jobbar du med stort driv och engagemang i ett bolag med korta beslutsvägar. SMA Mineral är ett värderingsstyrt bolag med värdeorden: kompetens, pålitlighet, flexibilitet och innovation. En fast månadslön och tillgång till tjänstebil erbjuds i denna roll.

Arbetsuppgifter
Som säljare hos SMA Mineral kommer du att vara ansvarig för ett antal nyckelkunder inom järn och stål samt pappers/cellulosa-industrisegmentet. Huvuduppgiften är att stärka och utveckla SMA Minerals kundrelationer samt identifiera nya produktområden och kunder. Du jobbar ständigt med att marknadsföra företaget och är kundens givna bollplank när det gäller kalkprodukter och dess användningsområden.

  • Du ansvarar för hela försäljningsprocessen från att aktivt kontakta kunder, skriva offerter och prissättning samt förhandla fram avtal.
  • Du ansvarar för att ta fram och genomföra marknadsplan inom ditt ansvarsområde.
  • Du arbetar med budgetering och prognoser.
  • Du medverkar på konferenser, seminarier och mässor.

Du ingår i ett team med sju kollegor och i rollen rapporterar du till försäljningschefen för Sverige/Norge. Du utgår från vårt huvudkontor i Persberg, Värmland och vi ser gärna att du bor inom dagspendlingsavstånd därifrån.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av säljarbete och förhandling. Du har en god teknisk förståelse samt besitter kunskaper i kemi. Vi söker dig som förstår och kan göra analyser om kalkprodukter och dess egenskaper samt hur de påverkar kundernas produktionsprocesser. Du utsätts dagligen för nya utmaningar hos våra kunder varpå du behöver vara engagerad och lösningsorienterad. Hos SMA Mineral värdesätter man teamarbete, varför vi tror att du har hög samarbetsförmåga och är en god ambassadör.

Det är meriterande om du arbetat med processer inom stål, pappers- och massaindustrin och känner dig väl bekant med industriell miljö. Kanske har du tidigare arbetat som processoperatör/ingenjör?

Då detta är en resande tjänst är du en ansvarsfull person med ett stort driv och flexibilitet som givetvis har B-körkort. En förutsättning för att lyckas i rollen är bra kunskaper i svenska såväl som engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Information om ansökan
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angelica Mäenpää, AxÖ Consulting, på telefonnummer 076-636 61 75. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan! Ansök här

Tillbaka

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Pressmeddelande

SMA Mineral och Infinium i samarbete för att ytterligare stärka industriprojekt i Norge.

NOTIS

OECD besökte SMA Mineral

Syftet med besöket var att få en bild av vilka frågor som finns i regionen avseende gruv- och mineralsektorn.