Inbjudan

SMA Mineral Oy välkomnar Er till 100-årsfirandet av Kalkkimaa gruva den 19 maj. Dagen kommer att innehålla ett brett program med olika aktiviteter.

Kalksten från Torneå har använts vid byggen och jordbruk i århundraden. 1917 uppkom behovet av kalk för industriellt bruk och bolaget Oy Kalkkimaa Ab bildas. Gruvans ägare sedan 2000, SMA Mineral Oy, vill gärna fira denna händelse.

Tid: Fredag 19 maj 2017 kl. 9.00-17.00 (svensk tid)
Plats: SMA Mineral Oy, Kalkkimaa gruva, Ruottalantie 775, 94460 Torneå, Finland.
Telefon: +358 10 321 5230

Det kommer att vara ett brett program under dagen med olika aktiviteter så som bussturer i gruvan samt mat och kaffe för 1 000 personer, genomgång av historiebok för Kalkkimaa, en sten- och historieutställning, kund- och personalberätteser från verksamheten, laboratorieteknik samt maskinsimulator och maskinutställning.

Festligheterna startar kl. 9.00 med invigningstal av SMA Minerals koncernchef Daniel Juvél. Kl. 9.15 presenteras den historiebok som skrivits om Kalkkimaa. Återträff för tidigare anställda kl. 10.00. Verkställande direktör för FinnMin, Pekka Suomela, talar kl. 11.00 och ordföranden för Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Juha Marttila, talar kl. 12.00. Värd för dagen är Jari Vesa.

För mer information om tillställningen, ta gärna kontakt med SMA Mineral genom kvalitets- och miljöchef johanna.holm@smamineral.com. Under dagen kommer det att filmas och tas bilder på området. SMA Mineral ser fram emot Ert deltagande i festligheterna och ber Er vänligen att avstå från alla sorter av gåvor till företaget i samband med evenemanget.

 

Tillbaka

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Kalk för en lyckad skörd!

Just nu kör vi en sommar-/höstkampanj i Värmland och Närke med kalk från Gåsgruvan utanför Filipstad. Kampanjen gäller för spridning maj - oktober 2019.