Jobba hos SMA Mineral

SMA Mineral är en familjeägd koncern i kalkbranschen. Vi är totalt 250 anställda och finns på ett tjugotal produktionsplatser i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien. Även försäljningen sker i stor utsträckning till dessa länder.

Vår strategi är att fortsätta växa och utvecklas tillsammans med kunder, leverantörer och övrig omvärld. För att genomföra detta behövs kontinuerligt nya medarbetare med varierande utbildning och erfarenhet.

Inom SMA Mineral arbetar vi med stort driv och engagemang och i en organisation med korta beslutsvägar. Vi behöver löpande förstärka med ny kompetens inom geologi, produktion, logistik, försäljning, marknadsföring, ekonomi och administration. Är du intresserad att bli en del av oss, men inte hittar någon ledig tjänst just nu? Du är ändå mycket välkommen att skicka ditt CV till sma@smamineral.com

LABORANT TILL SMA MINERAL

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som laborant tillhör Centrallaboratoriet som förser företaget med analystjänster från hela verksamhetsområdet från kartläggning av fyndigheter till produktanalyser. Även kundrelaterat analysarbete förekommer. Befattningen som laborant innebär att vara ansvarig för dagliga analysarbeten, instrumentkontroll och kalibrering och delta i instrument- och metodutvecklingsarbete. Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

 • Hantering och registrering av prover i LIMS systemet
 • Sammanställa och rapportera uppmätta analysresultat
 • Provbereda, sikta och uppsluta provmaterial
 • Våtkemiska, förbränningskemiska och fysikaliska analyser
 • Beredning av kemikalier
 • Inköp av förbrukningsmaterial.
 • Initiera inköp av reservdelar och behov av service.

 

PERSONLIGA EGENSKAPER & KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker ha en godkänd gymnasieutbildning med teknisk- eller naturvetenskaplig inriktning eller KY/YH-utbildning mot processindustrin eller motsvarande kompetens. Vi söker dig som är noggrann och analytisk och som alltid sätter kvaliteten i första hand samt vill ha ordning och reda omkring dig. Du är serviceinriktad och strukturerad med förmåga att vara flexibel i ditt arbetssätt. Du uppskattar att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare tror vi att din datavana är god samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Har du erfarenhet från laboratoriearbete är meriterande.

OM TJÄNSTEN
Tjänsten som laborant är en direktrekrytering där du blir anställd av SMA Mineral. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION
Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

 

 

 

 

 

LABORATORIEINGENJÖR TILL SMA MINERAL

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som laboratorieingenjör tillhör Centrallaboratoriet som förser företaget med analystjänster från hela verksamhetsområdet från kartläggning av fyndigheter till produktanalyser. Även kundrelaterat analysarbete förekommer. Befattningen som laboratorieingenjör innebär instrument- och metodansvar, instrumentkontroll och kalibrering, metod- och instrumentutveckling, ackrediteringsarbete och att delta i olika projekt. Du kommer att arbeta med kreativ problemlösning, grundorsaksanalyser samt förbättringsåtgärder. Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

 • Ansvar för LIMS system
 • Metodvalidering & verifiering
 • Skaffa Power BI rapporter
 • Utföra våtkemiska, förbränningskemiska och fysikaliska analyser
 • Ansvar för rutinkontroller, serviceavtal och inköp för laboratorieutrustningar
 • Delta och vara aktiv i att ständigt verka för ökat kvalitetsmedvetandet i koncernen

 

PERSONLIGA EGENSKAPER & KVALIFIKATIONER
Vi tror att du som söker är högskoleingenjör/civilingenjör i kemi, kemiteknik, materialteknik eller motsvarande. Vi tror också att du är noggrann, analytisk och flexibel i ditt arbetssätt samt att du alltid sätter kvaliteten i första hand och vill ha ordning och reda omkring dig. Din datavana är god och du är van att arbeta med statistik och besitter goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har tidigare branscherfarenhet av LIMS och erfarenhet av metodvalideringsarbete i en ackrediterad laboratorieverksamhet.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten som laboratorieingenjör är en direktrekrytering där du blir anställd av SMA Mineral. I denna rekrytering samarbetar vi med Eterni Sweden och alla eventuella frågor kring tjänsten hänvisar vi till Eterni Sweden.

ÖVRIG INFORMATION

Ansökningar via mail behandlas ej på grund av GDPR, sök tjänsten på www.eterni.se. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Plant Manager – att leda och utveckla kalkverket i Oxelösund

Som SMA Minerals Plant Manager i Oxelösund får du en ansvarsfull och varierad roll. Du kommer också att bidra till företagets omvandlingsresa mot CO2-neutral kalkproduktion.

Som Plant Manager på SMA Mineral Oxelösund kommer du att planera, leda och utveckla produktionen. Du kommer att ansvara för planering, produktion, resurssättning, materialanskaffning och underhåll. Du har fullt budgetansvar för anläggningen och leder dagligen ett team av medarbetare inom produktions och underhåll. Säkerhet, försörjningstrygghet, kvalitet och kostnadseffektivitet är dina operativa mål. Du deltar i strategiska projekt och investeringsprojekt i samband med utvecklingen av produktionen. Det är viktigt att du är motiverad att arbeta både med dagliga produktionsledningsuppgifter och att delta i den mer långsiktiga utvecklingen av produktionen mot koldioxidneutral kalkproduktion. Rollen kommer att rapportera till SMA Mineral Produktion Director.

Den person som vi söker

Vi söker en person med erfarenhet av att verka i produktionsmiljö med ansvar för produktions- och resursplanering. Du kan leda medarbetare genom förändringar och utmaningar och skapa en positiv atmosfär som uppmuntrar medarbetarna att ta ansvar och utvecklas. Du har ett kund-, säkerhets- och kvalitetsfokus.

Lämplig erfarenhet och utbildning

– Lämplig högskoleexamen inom teknik, företrädesvis process- eller maskinteknik, kombinerat med praktisk arbetslivserfarenhet i en industriell produktionsmiljö eller motsvarande erfarenhet.

– Gedigen erfarenhet av planering, ledning och/eller utveckling av produktion/underhåll inom processindustrin.

– Erfarenhet av att driva projekt och samarbeten även utanför eget ansvarsområde så väl internt som mot externa samarbetspartners.

– Erfarenhet av myndighetskontakter kopplat till tillstånd.

– Utöver svenska behärskar du engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig en bred, varierad och ansvarsfull ledarroll. Som Plant Manager får du en unik möjlighet att delta i omvandlingen av ett stabilt och traditionellt familjeägt företag mot koldioxidneutral kalkproduktion.

Är du intresserad? Skicka din ansökan till www.mercuriurval.com (referens SE-14978). Sista ansökningsdag är den 12 mars 2023. Om du har några frågor kan du kontakta Mercuri Urvals konsulter Carl Pauly 070 514 33 32 eller Fiddelie Nyvall 070 824 69 00.

Mercuri Urval

 

Teknikchef till SMA Mineral

Teknikchefer, se hit! Vi på SMA Mineral följer inte utvecklingen, vi är utvecklingen! Vill du vara en del av vår fortsatta resa?

Om tjänsten

Vi söker nu en teknikchef med helhetsansvar för teknikavdelningen och ansvarig ledare i koncernens enhet Norra Europa. Du kommer att samordna teknik och utvecklingsfrågor som drivs inom avdelningen och med externa intressenter. I befattningen ingår informationsutbyte och deltagande i utvecklingen av koncernens samtliga produktionsenheter. Som Teknikchef ansvarar du för verksamhetens mål, koncernens investeringar och uppföljning av dessa, miljö och arbetsmiljö. Du ska på ett projekt- och kundorienterat sätt utveckla bolagets produktionsanläggningar, processer och kvaliteter.

Teknikavdelningen utgör en viktig stödfunktion för SMA Minerals produktionsenheter, marknadsavdelning och affärsutvecklingsavdelning. Du förväntas ha gott självledarskap och kommer ha personalansvar över 3 – 4 medarbetare som tillhör teknikavdelningen, och du rapporterar till produktionschefen.

Befattningen innehåller en hel del resor, främst till bolagets produktionsenheter och huvudkontor, men även till bolagets externa intressenter. Vi ser att du gärna har en placering i närheten av någon av våra produktionsenheter.

Om dig

Vi söker dig med akademisk utbildning inom teknik, eller annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har erfarenhet från produktion inom industriell verksamhet och är redo för nästa steg i karriären!

Du är driven och trivs i en roll där du både fungera som ledare och lagspelare. Du är en strateg och kommunikatör i sättet att vara och har en ekonomisk förståelse för hur resultatet av planering, insatser och agerande påverkar företagets resultat. Dina personliga egenskaper värdesätts högt och vi ser det som en självklarhet att du trivs och drivs av både eget arbete och samverkan med kollegorna.

De språk som behärskas och krävs är svenska och engelska. Meriterande är finska.

Om oss

SMA Mineral är en ledande leverantör av kalkprodukter av hög kvalitet med 23 anläggningar runt om i Europa. Vi har ett starkt hållbarhetsfokus med ambitionen att växa grönt och detta utvecklingsprogram är SMA Minerals satsning inom hållbarhet mot en koldioxidneutral framtid.

SMA Minerals huvudkontor är beläget i Persberg, Värmland. Företaget har idag 250 anställda och omsätter 1 300 Mkr. SMA Minerals affärsidé är att vara det naturliga valet för utveckling och värdeskapande – lokalt som globalt. För SMA Mineral är målen kring lönsamhet och miljö lika viktiga och för nya utvecklingsmål får detta ett allt tydligare fokus framåt.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Testhuset via Safia Jaouhari på telefon 073-501 81 78 eller Johanna Westberg på 072-310 29 72.

Du är varmt välkommen in med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

Sök tjänsten som teknikchef här

Projektingenjör till SMA Mineral 

Är du spindeln i nätet som trivs att arbeta i projekt? Då har vi på SMA Mineral tjänsten för dig!

Om tjänsten

I rollen som projektingenjör kommer du att delta i och leda projekt, samt ge kompetent tekniskt stöd till produktionsenheter. Du ska på ett projekt- och kundorienterat sätt bidra till utveckling av bolagets produktionsanläggningar, processer och kvaliteter. Samtidigt som du säkerhetsställer att utredningar, förstudier och projekt blir noggrant dokumenterade.

Teknikavdelningen utgör en viktig stödfunktion för SMA Minerals produktionsenheter, marknadsavdelning och affärsutvecklingsavdelning. Du kommer rapportera till teknikchefen som är din närmaste chef.

Tjänsten innehåller en del resor, främst till bolagets produktionsenheter, men även till bolagets externa intressenter. Exempel på resor kan vara till våra kunder för att hjälpa de hantera de produkter vi säljer, eller tillsamarbetspartners som leverantörer rekommenderar. Vi ser gärna att du bor och kan utgå från någon av våra produktionsenheter.

Om dig

Vi söker dig som har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i CAD-system och MS Office. De språk som behärskas och krävs är svenska och engelska. Meriterande är finska.

Du driver ditt arbete framåt med stor entusiasm och trivs att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och förutsätter att du på ett strukturerat och analytiskt sätt tar dig an dina arbetsuppgifter för att leverera ett arbete med hög kvalité.

Om oss

SMA Mineral är en ledande leverantör av kalkprodukter av hög kvalitet med 23 anläggningar runt om i Europa. Vi har ett starkt hållbarhetsfokus med ambitionen att växa grönt och detta utvecklingsprogram är SMA Minerals satsning inom hållbarhet mot en koldioxidneutral framtid

SMA Minerals huvudkontor är beläget i Persberg, Värmland. Företaget har idag 250 anställda och omsätter 1 300 Mkr. SMA Minerals affärsidé är att vara det naturliga valet för utveckling och värdeskapande – lokalt som globalt. För SMA Mineral är målen kring lönsamhet och miljö lika viktiga och för nya utvecklingsmål får detta ett allt tydligare fokus framåt.

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Testhuset via Safia Jaouhari på telefon 073-501 81 78 eller Johanna Westberg på 072-310 29 72.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 19 februari.

Sök tjänsten som projektingenjör här

 

FABRIKSCHEF

Att förvalta och utveckla en kalkfabrik i Röyttä

Som chef för SMA Minerals anläggning i Röyttä får du tillgång till en ansvarsfull och mångsidig produktionsledningsroll. Du kommer också att bidra till företagets historiska omvandlingsresa mot CO2-neutral kalkproduktion.

Som SMA Minerals fabrikschef i Röyttä planerar, leder och utvecklar du produktionen. Du ansvarar för förplanering, resurshantering, materialanskaffning och underhåll av produktionen. Du hanterar produktions- och underhållsarbetare. Du har budgetansvar för Röyttäfabriken. Du följer upp kostnader och rapporterar dem till koncernen. Arbetssäkerhet, leveranssäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet är dina mål. Du deltar i strategiska projekt och investeringsprojekt relaterade till produktionsutveckling för Röyttä-anläggningen. Det är viktigt att du är motiverad att arbeta med både vardagliga produktionsledningsuppgifter och att delta i den långsiktiga utvecklingen av produktionen mot koldioxidneutral kalkproduktion. Tjänsten rapporteras till produktionschefen för SMA Mineral. Arbetsplatsen ligger i Röyttä, Torneå.

Personen vi söker

Vi söker dig som redan har erfarenhet av produktionsmiljö, produktions- och resursplanering och förvaltning. Du har minst några års arbetslivserfarenhet av att leda produktionsarbetare. Du kan leda medarbetare genom förändringar och utmaningar och skapa en positiv atmosfär som får medarbetarna att ta ansvar och utvecklas. Du agerar kund-, säkerhets- och kvalitetsorienterat för företagets bästa.

Krav för tjänsten

En lämplig teknisk universitetsexamen, helst inom process- eller maskinteknik, kombinerat med praktisk arbetslivserfarenhet inom industriell produktionsmiljö

Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom produktions-/underhållsplanering, ledning och/eller utveckling inom processindustrin

God kompetens för handledararbete och minst ett par års erfarenhet av chefsarbete

God samarbets- och kommunikationsförmåga samt förmåga att arbeta med olika intressenter

Förutom finska, flytande muntliga och skriftliga kunskaper i engelska. Kunskaper i svenska är meriterande.

Vi erbjuder dig en omfattande, mångsidig och ansvarsfull arbetsbeskrivning på Röyttäfabriken. Du får leda en sammansvetsad men kompetent personal. Som anläggningschef har du en unik möjlighet att delta i omvandlingsresan för ett lösningsmedels- och traditionellt familjeföretag mot koldioxidneutral kalkproduktion.

Intresserad? Lämna in din ansökan på www.mercuriurval.com (referens SE-14975). Ansökan kan göras fram till den 19 februari 2023. Om du har några frågor, vänligen kontakta Mercuri Urval konsulter Johanna Jussila + 358 40 561 8691 eller Sanna Aikio +358 40 717 9796.

 

Trivs du som spindeln i nätet?

Då har vi jobbet för dig! Vi erbjuder nu traineetjänsten som programkoordinator

I tjänsten som programkoordinator får du chansen i en högintressant roll att arbeta med programstyrning och utvecklingsarbete genom att vara en del av vårt omställningsarbete, Framtidsfabriken. Hybridarbete är möjligt och tjänsten utgår huvudsakligen från Stockholm, men även annan ort är möjlig.

Vill du arbeta med hållbarhet på riktigt?

Då är du varmt välkommen till SMA Mineral som trainee på denna nya tjänst. Vi står inför en stor förändring där vi kommer ställa om till en CO2-neutral kalkproduktion. Som trainee får du chansen att vara med och påverka för en grön framtid.

Du blir en viktig kugge i vår ambition att utveckla och driva vårt program Framtidsfabriken. Du ingår i funktionen för programledning och kommer bland annat arbeta och bidra med problemlösning, beslutsunderlag, koordinering mellan olika projekt, programadministration, workshops m m.

Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet kommer du att tillhandahålla information/kommunikation för olika intressenter och stödja projektmedlemmar och projektledare i projektformen och dess ledning/styrning. Vi söker dig som vill vara med och bidra till programmets framdrift i den dagliga programverksamheten. Du kommer agera sekreterare i både styrgruppen och programledningsmöten, vilket gör att du har god förmåga att formulera dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer sammanställa bland annat beslutsunderlag, rapporter och omvärldsbevakningar på olika nivåer, samt koordinera möten, workshops och event.

Din personlighet

Vi söker dig som motiveras av att på ett strukturerat sätt koordinera programmets dagliga arbete. Vi ser att du är en social person som har enkelt att engagera och samarbeta med både interna och externa projektdeltagare. Du har lätt för att skapa relationer och kan sprida kunskap genom hela programmet.  Du har lätt för att planera, följa upp och analysera aktiviteter. Samtidigt som du är holistisk och processinriktad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, som är nyutexaminerad eller har arbetat något år efter examen. För att lyckas i rollen krävs att du har en problemlösningskaraktär och lätt att arbeta med digitala stöd och verktyg såsom Microsoft Office 365 och andra plattformar. Du har god kännedom om hur man skapar välstrukturerade presentationer och en naturlig administrativ förmåga.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser det som självklart att du tycker om att ge service.

Anställningsform: Trainee t o m februari 2025, med option till förlängning.

Omfattning: Heltid.

Tillträdesdatum: Januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansök senast: Skicka din ansökan snarast, intervjuer sker löpande. Ansökan skickas till staffan.rudenlov@smamineral.com eller per.wahlen@smamineral.com

Kontaktpersoner: Staffan Rudenlöv och Per Wahlén.

 

Möt några av SMA Minerals medarbetare i deras olika yrkesroller

”Morfar blev glad när jag tog över”

Redan när Joakim Karlsson var en liten grabb och hängde med morfar Alf ner i Gåsgruvan visste han att det var bland maskinerna han hörde hemma. I dag, 20 år senare, är han maskineroperatör på SMA Mineral, i samma gruva.

– Allt som rör sig och går på motor, det tycker jag är riktigt kul!

Vad gör du som maskinoperatör?

– Jag kör lastmaskin och dumper, upp och ner ur gruvan. Vi lastar kalksten i dagbrottet och kör upp det till planen där det lastas om till lastbil. Varje dag går ungefär 450 ton kalk till fabriken i Persberg så det blir en del att köra.

Det blir rätt många vändor?

– Ja, ungefär 40 till 50 vändor om dagen.

Vilka kan vara svårigheterna i jobbet?

– Eftersom vi bryter kalk från olika ställen i dagbrottet kan egenskaperna hos stenen variera vilket i sig kan leda till problem. Men det löser vi å andra sidan genom att tippa i olika högar på planen, på så sätt kan vi få till den rätta mixen.

Vad krävs för att vara en bra maskinoperatör?

– Ja du! Vad skulle det kunna vara? Det handlar väl att ha bra kunskap om maskinerna, det är dyra grejer vi håller på med.

Och du kan maskiner, det har varit din grej länge?

– Ja, jag har arbetat med maskiner sedan jag tog studenten och jag har alltid tyckt att det är roligt, ända sedan jag var liten. Morfar jobbade här i Gåsgruvan väldigt länge så jag fick följa med honom hit flera gånger.

Vad sa morfar när du tog över stafettpinnen?

– Han blev glad, han tyckte det var roligt att någon i släkten tog över. Jag har tagit med honom hit några gånger så att han får se hur det ser ut idag, det har ju blivit större än vad det var när han arbetade här. Arbetsuppgifterna är däremot desamma.

Du åker upp och ned ur gruvan, åtta timmar om dagen. Blir det inte enformigt?

– Vi åker samma väg upp och ner, vecka ut och vecka in, men jag gillar det. Det är roligt att variera mellan dumper och lastmaskin. Sedan går radion mest hela tiden, så jag trivs!

Och när du inte jobbar då…

– Kör jag också maskiner! Jag arbetar mycket med skogsvård där hemma och röjer i skogen och då kör jag mina småmaskiner.

Du släpper aldrig maskinerna?

– Nej, det gör jag inte!

”Chaufför? Borde inte du vara tjock?”

Vad krävs för att vara en bra chaufför? Vad är svårast med jobbet? Och äter alla chaufförer skräpmat? Säg hej till SMA Minerals chaufför Marcus Hedberg som hittat sitt drömjobb och som mår allra bäst när han från förarhytten se solens upp- och nedgång.

– Jag var kock förut men ville hela tiden köra lastbil. Det var bara det att restaurangutbildningen var det enkla gymnasievalet hemma i Hällefors.

– Som barn lekte jag med lastbilar hela tiden och morsan och hennes kompisar sa alltid Han kommer att köra lastbil! Sedan har morfar och min farbror kört också så det inspirerade ju såklart.

Vad gör du som chaufför?

– Jag kör ut kalk till våra kunder. När jag börjar dagen har de som arbetat före mig ofta lastat bilen, så det är förberett. Är det sjökalk vi ska ut med så ringer jag båtchaufförerna för att försäkra mig om att jag har koll på vart jag ska. Och när jag är framme lossar vi kalken.

Hur går det till?

–  Vi blåser kalken genom en gummislang till båten och här gäller det att vara med så att det inte händer något och slangen spricker. Lossningen tar runt tre timmar så det blir en del väntan men då brukar jag passa på att äta eller städa hytten.

Vad är det bästa med att vara chaufför?

– Det egna ansvaret, jag planerar ju alltid min egen resa. Jag vägar ena rutten mot den andra. Den ena vägen kanske tar två minuter längre men blir ekonomiskt bättre med färre backar, kurvor och rondeller. Det är kul att hitta smarta vägar, tänker jag smart kan jag ju hinna med ett extra lass.

– Sedan är det något speciellt med att köra lastbil. Du sitter skönare och högre upp än i en personbil, det är underbart. Att man under ett arbetspass dessutom kan se solen gå upp och ner är fint.

Ja för du arbetar långa dagar?

– Ja, 15 timmar varje dag. Så när jag är klar borstar jag tänderna och lägger jag mig och sover i sängen bakom förarsätet. Det är fantastiskt!

Hur är en bra chaufför tycker du?

– Rätt tuff och självgående. Blir du osäker och ska dubbel- och trippelkolla allt tar det längre tid. Du måste ha lite jävlar anamma.

Vilken är största utmaningen med arbetet?

– Kanske att man hela tiden får hjälpa övriga trafikanter att tänka. Jag behöver vara defensiv när jag kör och alltid vara beredd på att någon annan i trafiken kommer göra något dumt.

Och hur tror du andras bild av rollen är?

– Att man ska vara tjock (skratt)! Att man bara äter skräpmat och sitter still. Men så är det verkligen inte. Eftersom jag hela tiden tävlar med mig själv håller jag ett högt tempo när jag tar mig till och från bilen.

Ingen soffpotatis alltså?

– Nej, jag gillar att träna mycket när jag är ledig. Och att köra motorcykel. Jag tog körkort i somras så nu är det bara bussbehörigheten jag saknar.

Thomas Brunzell – Transportledare