Jobba hos SMA Mineral

SMA Mineral är en familjeägd koncern i kalkbranschen. Vi är totalt 250 anställda och finns på ett tjugotal produktionsplatser i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien. Även försäljningen sker i stor utsträckning till dessa länder.

Vår strategi är att fortsätta växa och utvecklas tillsammans med kunder, leverantörer och övrig omvärld. För att genomföra detta behövs kontinuerligt nya medarbetare med varierande utbildning och erfarenhet.

Inom SMA Mineral arbetar vi med stort driv och engagemang och i en organisation med korta beslutsvägar. Vi behöver löpande förstärka med ny kompetens inom geologi, produktion, logistik, försäljning, marknadsföring, ekonomi och administration. Är du intresserad att bli en del av oss, men inte hittar någon ledig tjänst just nu? Du är ändå mycket välkommen att skicka ditt CV till sma@smamineral.com

SMA Mineral söker försäljningsingenjör

Drivs du av långvariga affärsrelationer? Vill du ta klivet in i en resa med utvecklingspotential? Hos SMA Mineral finns nu möjligheten för dig som vill jobba med försäljning av Magnesiumhydroxid främst i Sverige men även i andra länder. Vi söker dig som har kemikunskap och tidigare säljbakgrund för att fortsätta SMA Minerals affärsutveckling.

SMA Mineral erbjuder:

SMA Mineral är ett företag som präglas av ett entreprenörstänk. Medarbetarna får stort ansvar och jobbar med frihet under ansvar. Det råder god sammanhållning och glädje på arbetsplatsen. Här jobbar du med stort driv och engagemang i ett bolag med korta beslutsvägar. SMA Mineral är ett värderingsstyrt bolag med värdeorden: Kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande. En fast månadslön och tillgång till tjänstebil erbjuds i denna roll.

Arbetsuppgifter:

Huvuduppgiften är att sälja och marknadsföra magnesiumhydroxid som SMA mineral för närvarande producerar i Finland och i Sverige. Huvudkundsegmentet finns inom pappers- och massaindustrin.

  • Du sköter hela försäljningsprocessen från att kontakta kunder till att skriva offerter och avtal.
  • Du genomför provkörningar hos kund samt agerar stöd i kundernas utveckling och optimering av deras processer.
  • Praktiskt jobb i form av dra slang, installera pumpar, rengöring m.m
  • Du gör marknadsplaner, budget och prognoser.
  • Du deltar i inköp av råvaror och kemikalier till produktionsenheterna.

Du arbetar i tätt samarbete med kollega i Finland och rapporterar till företagets VD.

Placeringsort: Sverige, hemmakontor kan tillämpas.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som jobbat i en säljande roll alternativt processnära roll inom pappers-och massaindustrin. Vi ser helst att du har en utbildning och kunskaper inom kemiteknik. En förutsättning är bra kunskaper i svenska och engelska. Då detta är en resande tjänst är du en ansvarsfull person med ett stort driv och flexibilitet som givetvis har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angelica Mäenpää, AxÖ Consulting, på telefonnummer 076-636 61 75. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga Jobb

 

SMA Mineral söker försäljningschef

Som försäljningschef får du en strategisk nyckelroll i att nå vår vision, nämligen att vara den självklara partnern för kalkprodukter av hög kvalitet och leverera med mervärde i alla led. Vi är stolta över vårt företag och jobbar med starkt personligt engagemang för att nå gemensamma mål. Som en del av vår framgång och kontinuerliga tillväxt finns förmågan att förstå kundens verksamhet och behov samt hitta kreativa och anpassade lösningar som bidrar till ett ökat kundvärde.
Din utmaning blir att fortsätta utveckla marknaden och skapa en långsiktigt stark försäljningstillväxt i Norra Europa med huvudfokus på den svenska och norska marknaden. Du ansvarar för omvärldsbevakning och försäljningsutveckling och i samarbete med kollegor och medarbetare utvecklar och implementerar du försäljningsstrategin.
Som försäljningschef har du eget kund- och utvecklingsansvar för hela försäljnings- processen och affärsrelationerna dels med befintliga nyckelkunder samt dels för att aktivt identifiera nya affärsmöjligheter. Du leder säljorganisationen och har fullt personal- och resultatansvar. Ditt team består av sju medarbetare som arbetar inom olika kundsegment och på varierande geografisk marknad.  Du rapporterar till COO och ingår i den operativa ledningsgruppen. Tjänsten är placerad i Persberg.

Erbjudandet
Tillväxt i ett framgångsrikt och entreprenörsdrivet företag är spännande, utmanande och utvecklande. Satsningen på företaget är långsiktig och tydlig och inom verksamheten pågår flera utvecklings- och investeringsprojekt. Vi erbjuder dig möjligheten att utveckla, ständigt förbättra och utmana både verksamhet, ditt team och dig själv i en kultur som präglas av engagemang och öppenhet. Beslutsvägarna är korta och du kommer att under eget ansvar driva och göra affärer på en global marknad där dina insatser får direkt påverkan på vår tillväxt.

Din profil
Vi söker dig som har en passion för försäljning, affärer, kunder och relationer. Du har en dokumenterat framgångsrik erfarenhet från en säljledande position inom teknisk försäljning, B2B, på internationell marknad. Det är meriterande om erfarenheten kommer från
cellulosa-/stål- eller gruvindustrin. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom teknik/försäljning/ekonomi eller motsvarande förvärvad erfarenhet.

Du drivs av att göra goda affärer och med tydligt kundfokus leda ditt team mot uppsatta mål och resultat. Eftersom du är bra på att skapa relationer och kommunicera har du lätt för att sälja in idéer både externt och internt och med ett strukturerat arbetssätt skapar du resultat. Du stimuleras av utveckling, är inte rädd för att utmana invanda tankemönster och komma med nya idéer och lösningar.

Som ledare inspirerar du och skapar ett positivt utvecklingsklimat där dina medarbetare trivs och bidrar till att stärka det totala kundupplevda värdet. Du är kulturbärare och agerar själv enligt de företagsgemensamma värderingarna; kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande.

Du trivs i en bred roll som innebär att du själv är drivande i hela försäljningsprocessen och beredd att vara operativ i många delar. Dessutom är det viktigt att du stimuleras av att vara aktiv på marknaden och trivs med att resa och göra kundbesök. För att lyckas i rollen ser vi även att du talar och skriver engelska obehindrat.

Känner du igen dig i beskrivningen, sök via länken nedan!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med EKSTAM Executive Search & Selection.
För mer information, ring vår konsult Ann Ekstam, 073 – 394 64 26 eller besök www.ekstamsearch.se

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 24 november 2019.
Ansök via länken https://oak.varbi.com/se/?jobtoken=190039e667b9456a4aa97bc58f53ee75b96d0a985

Thomas Brunzell – Transportledare

Jenny Allared – Labratorieingenjör

Linda Karlsson – Projektledare

Patrik Hjärpe – Försäljningschef

Lediga Jobb