Jobba hos SMA Mineral

SMA Mineral är en familjeägd koncern i kalkbranschen. Vi är totalt 250 anställda och finns på ett tjugotal produktionsplatser i Sverige, Finland, Norge, Estland och Bulgarien. Även försäljningen sker i stor utsträckning till dessa länder.

Vår strategi är att fortsätta växa och utvecklas tillsammans med kunder, leverantörer och övrig omvärld. För att genomföra detta behövs kontinuerligt nya medarbetare med varierande utbildning och erfarenhet.

Inom SMA Mineral arbetar vi med stort driv och engagemang och i en organisation med korta beslutsvägar. Vi behöver löpande förstärka med ny kompetens inom geologi, produktion, logistik, försäljning, marknadsföring, ekonomi och administration. Är du intresserad att bli en del av oss, men inte hittar någon ledig tjänst just nu? Du är ändå mycket välkommen att skicka ditt CV till sma@smamineral.com

Projektingenjör till SMA Mineral i Rättvik

Arbetsbeskrivning

Är du en projektingenjör som vill arbeta i ett företag med korta beslutsvägar? Är du duktig på att kommunicera samt har ett inre driv och engagemang att driva projekt framåt tillsammans med andra? Delar du vårt varumärkeslöfte att kunden ska förvänta sig lite mer? Då är det kanske dig vi söker!

Vår värdegrund grundar sig på kunskap, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande. Vi erbjuder en unik produkt till ett brett och viktigt användningsområde.

Ansvarsområde

I rollen som projektingenjör kommer du att delta i projekt och förbättringsarbeten. Du kommer ingå i teknikenheten som ansvarar för hela kedjan inom projektledningen från förfrågningsunderlag, projektering, konstruktion, flödesschema och kalkyler till färdigt dokumenterat projekt. Du kommer vara stationerad vid produktionsenheten i Rättvik men kommer att delta i projekt i våra andra produktionsenheter i Sverige, därmed ingår en del resor i tjänsten.

 • Delta som projektmedlem i genomförandet av beslutade projekt
 • Driva och leda projekt till färdig och fullgod funktion inom fastställd tids- och kostnadsram
 • Följa och uppfylla krav enligt rådande lagar och föreskrifter
 • Framtagande av layouts, ritningar och kostnadsberäkningar på olika projekt inom främst egen produktion (ny-, till- och ombyggnader) och kundapplikationer
 • Dokumentation av utredningar, layouts och ritningar

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom teknik (energi, process, kemi, mekanik eller metallurgi) samt flera års erfarenhet från liknade befattning inom industrin eller annan närliggande bransch.

Krav för tjänsten:

 • Akademisk examen inom teknik samt flera års erfarenhet från liknade befattning
 • Mycket goda kunskaper inom svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Goda datakunskaper samt i MS Office

Meriterande för tjänsten:

 • Djupare kunskaper inom process, kemi, metallurgi, energi samt rit- och mätkunskaper
 • Erfarenhet inom avtal och förhandling
 • Kunskaper i finska i tal och skrift

Som person är du en god problemlösare och kommunikatör. Du besitter ett personligt engagemang som bidrar till förmågan att effektivt driva ditt egna arbete framåt på ett strukturerat sätt. Att samarbeta med andra är något som driver och motiverar dig. Du är duktig på att ta egna initiativ och har förmågan att anpassa dig efter nya omständigheter och situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till denna tjänst.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-02-24 urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad och för mer information om tjänsten vänligen kontakta Linnea Nyström, rekryteringskonsult, 072-973 38 22 eller linnea.nystrom@randstad.se

https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/projektingenjor-till-sma-mineral-i-rattvik-201268617/

 

Positiv och driven provisionssäljare av jordbrukskalk sökes

Du kommer att ingå i ett team av sju provisionssäljare som har varsitt geografiskt område i Sverige och rapporterar direkt till säljchefen inom jordbruk.
Vi ser gärna att sökande har någon form av anknytning inom lantbrukssektorn.
Tjänsten är provisionsbaserad med start omgående!
För mer information kontakta:
Jimmie Larsson, säljchef jordbruk, 070-235 20 32
jimmie.larsson@smamineral.com

 

SMA Mineral söker försäljningsingenjör

Drivs du av långvariga affärsrelationer? Vill du ta klivet in i en resa med utvecklingspotential? Hos SMA Mineral finns nu möjligheten för dig som vill jobba med försäljning av magnesiumhydroxid främst i Sverige men även i andra länder. Vi söker dig som har kemikunskap och tidigare säljbakgrund för att fortsätta SMA Minerals affärsutveckling.

SMA Mineral erbjuder:

SMA Mineral är ett företag som präglas av ett entreprenörstänk. Medarbetarna får stort ansvar och jobbar med frihet under ansvar. Det råder god sammanhållning och glädje på arbetsplatsen. Här jobbar du med stort driv och engagemang i ett bolag med korta beslutsvägar. SMA Mineral är ett värderingsstyrt bolag med värdeorden: Kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande. En fast månadslön och tillgång till tjänstebil erbjuds i denna roll.

Arbetsuppgifter:

Huvuduppgiften är att sälja och marknadsföra magnesiumhydroxid som SMA mineral för närvarande producerar i Finland och i Sverige. Huvudkundsegmentet finns inom pappers- och massaindustrin.

 • Du sköter hela försäljningsprocessen från att kontakta kunder till att skriva offerter och avtal.
 • Du genomför provkörningar hos kund samt agerar stöd i kundernas utveckling och optimering av deras processer.
 • Praktiskt jobb i form av dra slang, installera pumpar, rengöring m.m
 • Du gör marknadsplaner, budget och prognoser.
 • Du deltar i inköp av råvaror och kemikalier till produktionsenheterna.

Du arbetar i tätt samarbete med kollega i Finland och rapporterar till företagets VD.

Placeringsort: Sverige, hemmakontor kan tillämpas.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som jobbat i en säljande roll alternativt processnära roll inom pappers-och massaindustrin. Vi ser helst att du har en utbildning och kunskaper inom kemiteknik. En förutsättning är bra kunskaper i svenska och engelska. Då detta är en resande tjänst är du en ansvarsfull person med ett stort driv och flexibilitet som givetvis har B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angelica Mäenpää, AxÖ Consulting, på telefonnummer 076-636 61 75. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Lediga Jobb

Thomas Brunzell – Transportledare

Jenny Allared – Labratorieingenjör

Linda Karlsson – Projektledare

Patrik Hjärpe – Försäljningschef

Lediga Jobb