Kvalitetsprodukter och världsklasservice

SMA Mineral producerar jordbrukskalk vid fyra enheter i Sverige; Falköping, Stigtomta, Rättvik och Filipstad. Varje år säljs 30 000–40 000 ton, från Hälsingland i norr till Kalmar i söder.

Det är fullt ös för Jimmie Larsson, eller Jim som han kallas. Sedan ett år tillbaka säljer han jordbrukskalk för SMA Mineral – ett jobb som han stortrivs med. – Trots att vi har 2 500 jordbrukskunder, har jag tajta relationer med de flesta. Det är lite familjeföretagsanda här och det gillar jag, säger Jim. SMA Mineral producerar jordbrukskalk vid fyra enheter i Sverige; Falköping, Stigtomta, Rättvik och Filipstad. Varje år säljs 30 000–40 000 ton, från Hälsingland i norr till Kalmar i söder. – I 9 fall av 10 säljer vi kalken som ”all inclusive”. Det betyder att vi säljer, tillverkar, kör ut och sprider. Vi är med hela vägen, kunden behöver bara ha en kontakt och får i slutänden bara en faktura, berättar Jim.

En bransch i förändring
Branschen utvecklas hela tiden och villkoren varierar stort mellan olika jordbruk. Vissa av SMA Minerals kunder har 20 kor, andra har 2 000. Vädret är en ständig utmaning och det är ofta snabba ryck som gäller. Kalken ska spridas innan det ska sås, det är inte många dagar att spela på. Få jordbrukare vill binda upp sig via långa avtal – samarbetet är helt beroende av personliga relationer.
– Att ha koll på hur branschen fungerar, erbjuda hög flexibilitet och vårda relationerna är oerhört viktigt. Kunderna visar oss ett stort förtroende när de lämnar över hela ansvaret för kalkning. Att sälja en gång kan alla, det viktiga är att kunden blir nöjd och kommer tillbaka, säger Jim. Även relationen till transportörer och spridare är viktig. De flesta är egenföretagare som har avtal med SMA Mineral.
– Det är inget åtta-till-fem-jobb, det gäller att vara flexibel och anpassa sig efter säsong och väder. Dessutom håller klimatet på att förändras, det går allt snabbare från icke brukningsbar jord till kalkningsdags, säger Jim.

Kontroll hela vägen
Olika jordar och grödor kräver olika sorters kalkprodukter eller blandningar. För lerjordar används exempelvis vanlig jordbrukskalk i botten och blandas sedan med en viss andel bränd kalk. I grunden har SMA Mineral samma produkter som sina konkurrenter, men utbudet är större med fler kalksorter och tillval. Rätt mängd av rätt sort i rätt tid är avgörande.
– Vissa använder restavfall och säljer till lägre pris, de förädlar inte produkten. På SMA Mineral producerar vi vår egen jordbrukskalk och har 100 procent kontroll, från start till mål. Vår produktionspersonal är fantastisk, de arbetar hårt, drivs av entreprenörsanda och håller en servicenivå i världsklass, säger Jim. En utveckling som talar för SMA Minerals fördel är att eko-bönderna blir fler och att kvalitetsmedvetandet ökar. – Det passar oss som kalken i jorden, vi erbjuder ju rena kvalitetsprodukter, avslutar Jim.

Tillbaka

Jimmie

Larsson

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Sjöar räddas – med 3 000 ton kalk

När drivorna av vinterns snö smälter riskerar sjöar och vattendrag att försuras och vid försurning riskerar fiskar, vattenlevande djur och växter att dö ut. Lösningen? Kalkmjöl! Med 3 000 ton kalk har vi på SMA Mineral nu säkerställt rätt pH-balans i Västernorrlands sjöar.

NOTIS

Vinterkalka? Javisst!

Att kalka åkrarna på vintern är en riktig höjdare. Trots - eller kanske tack vare – snö och tjäle gör kalkningen mycket stor nytta för pH-värde och markstruktur. Enligt våra källor är det de finländska lantbrukarna som leder vinterkalkningen i Norden, medan de svenska är mest försiktiga. Kanske dags att utlysa ett Nordiskt Mästerskap?

NOTIS

Försäljningsingenjör till SMA Mineral

SMA Mineral utökar nu sitt försäljningsteam med en till försäljningsingenjör mot den svenska basindustrin. Trivs du i en säljande och teknisk roll där du ansvarar för att stärka och utveckla kundrelationer? Vi söker dig som har kunskap om kemiska processer och tidigare säljbakgrund för att fortsätta SMA Minerals affärsutveckling.