Ledig tjänst som laboratoriechef

Bred roll med stort ansvar och påverkan i tillväxtföretag med korta beslutsvägar.

SMA Mineral är ett företag som präglas av ett entreprenörstänk där du som medarbetare får ett stort ansvar och arbetar med frihet under ansvar. Det råder god sammanhållning och glädje på arbetsplatsen. Du kommer till ett företag med stort driv och engagemang i samt korta beslutsvägar. SMA Mineral är ett värderingsstyrt bolag med värdeorden: kompetens, pålitlighet, flexibilitet och innovation

Om rollen

Centrallaboratoriet förser företaget med analystjänster från hela verksamhetsområdet från kartläggning av fyndigheter till produktanalyser. Även kundrelaterat analysarbete förekommer. Befattningen som laboratoriechef innebär att vara ansvarig ledare för centrallaboratoriet inom SMA Mineral AB. Du får ett totalansvar för driften av laboratorieverksamheten och ser till att verksamheten inom avdelningen bedrivs enligt beslutat verksamhetssystem, relevanta standarder och metoder, i beaktande av en säker arbetsmiljö.  Laboratoriechefen ansvarar för att upprätta en verksamhetsplan för avdelningen och säkerställa att den efterföljs. Rollen är av både strategisk och operativ karaktär och du kommer själv att utföra provtagningar och analyser. Ditt personalansvar omfattar två laboranter som du stöttar i det dagliga arbetet men också i deras fortsatta utveckling.

Rollen som laboratoriechef är bred och innebär även att du kommer att delta i produktutvecklingsarbete och avdelningsöverskridande projekt. Kontaktytorna är många och du har ett nära samarbete med bl a produktkionsenheternas platschefer, geologer, försäljare, produktutvecklare och externa lab.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Ledarskap med tillhörande utvecklings- och lönesamtal, kompetensutveckling.
  • Upprätta budget, investeringsbudget, prognos och verksamhetsplan.
  • Genomförande och uppföljning av beslutade investeringar och projekt.
  • Ansvara för laboratoriets arbetsmiljö enligt särskild delegering.
  • Tillse att kvalitets- och miljöledningssystemen stämmer med rådande förhållande inom verksamheten samt att uppdateringar görs inom rimlig tid efter förändringar har genomförts
  • Metodutveckling/införande av analysmetoder för fysiska och kemiska bestämningar.
  • Provberedningar, siktning och uppslutning av prov för kemiska analyser.
  • Fysikalisk, kemisk och våtkemisk analysering, förbränningskemisk analysering.
  • Utföra projekt- och utvecklingsarbete vid avdelningen, produktionsenheter och kunder samt samordna personella resurser som tillskjuts till projekt och arbetsgrupper.

Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Persberg, Filipstad men innebär även att du ibland besöker våra produktionsenheter. Du rapporterar till Chief Operations Officer.

Vår kandidat

Vi tror att du har en akademisk examen inom kemi eller materialteknik och några års erfarenhet som laborant i industriell miljö. Du har troligen arbetat i någon form av ledande position, exempelvis som projektledare. Om du har haft ett personalansvar ser vi det som meriterande liksom apparatkunskap och erfarenhet från ackrediterad verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkort är krav för befattningen.

Du är en engagerad ledare som har förmåga att motivera och utveckla dina medarbetare genom coachning och delegerat ansvar. I kombination med ett helhetsperspektiv präglas din personlighet av noggrannhet och du sätter en ära i att alltid leverera rätt resultat. Du är också kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Dessutom är du samarbetsinriktad och har lätt för att skapa goda, långsiktiga relationer.

Kontakt

Vi samarbetar med Consensus i den här rekryteringen. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Strand 073-367 36 77 eller Lena Ottaway 070-547 36 00. Vi ser fram emot din ansökan på www.consensus.nu senast 13 februari.

Ansök här

Tillbaka

Jan

Batte

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Försvarsministern och Landshövdingen på besök

Under fredagen gästades SMA Minerals huvudkontor i Persberg av bl.a Försvarsminister Pål Jonson och Landshövding Georg Andrén. Besöket syftade till att sprida kunskap kring SMA Minerals verksamhet med speciellt fokus på kalkindustrins situation vad gäller råvaruförsörjning.