Möt vår HSEQ-chef Patrik

I mitten av juni tillträdde Patrik Svensén tjänsten som ansvarig för SMA Minerals HSEQ-arbete, en bred tjänst som omfattar mycket.

HALLÅ PATRIK, VAR KOMMER DU IFRÅN?
Menar du geografiskt så har jag bott i Värmland senaste 20 åren. Sedan i somras pendlar jag mellan Persberg och bostaden i Kristinehamn.
Yrkesmässigt har jag jobbat både inom och mot fordonsindustrin i många år. På CV:t finns en femårig anställning som kvalitetsdirektör på Gränges i Finspång men närmast innan övergången till SMA Mineral arbetade jag med kvalitet på underleverantören Cell Impact i Karlskoga.

VAD SER DU FRAMFÖR DIG I DITT NYA JOBB PÅ SMA MINERAL?
HSEQ-tjänsten är ju per definition en ”bred befattning. Här ryms mycket.
Kan du lite kort förklara begreppet.
HSEQ kommer ju från engelskan och står för Health, Safety, Environment and Quality. Den som ansvarar för eller arbetar inom detta område ska ta ett helhetsgrepp kring personalens hälsa och säkerhet men också runt kvalitets- och hållbarhetsfrågorna. Det kan tyckas stort och splittrat men många av de här frågorna går i varandra.

DU HAR GJORT DINA FÖRSTA MÅNADER, VAD HAR PRIORITERATS?
Det är för min del viktigt att få till ett långsiktigt system som fungerar och håller över tid. En plan och ett förhållningssätt som inte bara uppfyller standards utan blir till en naturlig ”guide” och ledstjärna i våra medarbetares vardag. Det finns mycket på plats, men vi har ett stort jobb att få det intuitivt och ”självspelande”. Det här är dock ett arbete som måste få ta sin tid.

VAD HAR VARIT ROLIGAST SÅ HÄR LÅNGT?
Det kan låta lite klyschigt men det har känts jättekul att träda in i en, för min del, helt ny bransch. Sedan måste jag säga att mötet med mina nya kollegor har varit mycket positivt. Här finns en öppenhet i kommunikationen och jag har redan från första dagen känt mig välkommen.

NÄR DU INTE JOBBAR, VAD GÖR DU DÅ?
Jag gillar att göra saker tillsammans med familjen. Förr var det mycket skidåkning men för inte så länge sedan tog jag dykcertifikat. Numera tillbringar jag därför mer tid under än på vattnet.

Simma lugnt!

Det kan du lita på!

Tillbaka

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Pressmeddelande

SMA Mineral och Infinium i samarbete för att ytterligare stärka industriprojekt i Norge.

NOTIS

OECD besökte SMA Mineral

Syftet med besöket var att få en bild av vilka frågor som finns i regionen avseende gruv- och mineralsektorn.