Förvänta dig lite mer

När familjen Juvél, som då ägde Juvéls Åkeri i Filipstad, köpte Gåsgruvans kalkverk av Uddeholm 1980 var det början till dagens SMA Mineral. I dag är SMA Mineral, med 23 produktionsenheter i fem länder, ett modernt företag i en traditionsrik bransch
Genom att kombinera utvinning av kalk med en kunskapsdriven förädling har SMA Mineral blivit en ledande leverantör av kalkprodukter av hög kvalitet med en rad olika användningsområden.

Bra produkter, kunniga och engagerade medarbetare samt pålitliga leveranser tar både vi och våra kunder som en självklarhet. Därför har vi ett varumärkeslöfte som ställer högre krav på oss: Förvänta dig lite mer.
Det var här det startade

Det var här det startade

Gåsgruvan i Persberg utanför Filipstad, i ett gruvområde med anor från 1300-talet, var SMA Minerals första gruva och alldeles intill ligger även företagets huvudkontor och ett eget laboratorium.
Gåsgruvan är en av företagets största gruvor. Malmkroppen är 1,4 kilometer lång, cirka 150 meter bred och sträcker sig ner till minst 250 meters djup.
Kalkverket i direkt anslutning till dagbrottet förädlar cirka 200 000 ton kalk om året.
SMA Mineral i världen

SMA Mineral i världen

Vår strategi är tydlig - vi ska använda vår kompetens och erfarenhet till att utveckla och bygga vidare. Idag finns vi i Norden, Baltikum samt i Bulgarien. Våra nuvarande kunder expanderar och etablerar verksamhet på nya marknader. Vi vill gärna följa med på den resan och fortsätta leverera våra produkter och tjänster. Kanske även komplettera vårt produktprogram genom förvärv eller samarbeten. Vår resa hittills har varit trevlig och framgångsrik. Och det bästa av allt är att den bara har börjat.
Så jobbar vi

Så jobbar vi

SMA Minerals vision är tydlig: vi ska vara den naturliga partnern för kalkprodukter av hög kvalitet och leverera med mervärde i alla led.
När visionen delas av alla medarbetare är det också självklart att i vardagen leva upp till våra fyra värdeord: kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande.
Att lyssna på våra kunder är viktigt för att kunna bli ännu bättre. I den senaste Lyssna & Lär-undersökningen sommaren 2015 fick SMA Mineral ett mycket fint NKI (nöjd kund-index) på 89. Men viktigast av allt, vi fick även ett antal förbättringsförslag som vi arbetar med.

Kalk i vardagen

Kalk i vardagen

Kalk en naturlig, men kanske lite okänd, del av vår vardag. Vattnet som du brygger morgonkaffe av har troligen renats med kalk. Kalk används för att tillverka stålet i kaffebryggaren, liksom pappret i morgontidningen. Brödet kommer från spannmål som växt på kalkad åkermark. ..

kvalitet

Kvalitet

Kontroll från brytning till leverans...

logistik

Logistik

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Ready for operation!

This week marks the start of the testing of the world’s first carbon capture pilot for smelters.

NOTIS

Skyddsombuden Leif och Joachim – alltid alerta

”Allt handlar om att undvika olyckor” Joachim och Leif är skyddsombud på SMA Mineral och arbetar ständigt för att vi alla ska komma hem oskadda efter en dag på jobbet. Vad de gör? En massa saker.