VD har ordet

Resan fortsätter – med en tydlig karta

Resan började med Juvéls Åkeri i Filipstad 1932, men 1980 slog vi in på en ny väg i och med köpet av Gåsgruvans kalkverk. Det blev början till dagens SMA Mineral, en koncern med ett drygt 20-tal produktionsenheter och verksamhet i sju länder.

I slutet av 1990-talet började vi, som alltid varit ett entreprenörsdrivet företag, att mer strukturerat bygga framtidens SMA Mineral. Kort sagt, att fortsätta den spännande resan – men nu med en utvecklad kompass och ännu tydligare tydlig karta.

Genom att skapa ännu större delaktighet och engagemang i koncernen är målet att i vardagen vara lyhörd för kundernas önskemål och behov – helst innan de själva formulerar dem.
Sedan dess har vi jobbat stenhårt med våra värdeord, vår vision och vårt varumärkeslöfte.

Jag vet att vissa tycker att det här är bara ord, men för oss är nöjda kunder en förutsättning för att SMA Mineral ska kunna fortsätta att utvecklas.

Våra värdeord är: Kompetens, pålitlighet, flexibilitet och nytänkande. Det här är ord som ska genomsyra allt vi gör. För att orden ska ”fästa” i vardagen, påminner vi varandra regelbundet exakt vad orden betyder i det dagliga arbetet.

Vårt varumärkeslöfte är kanske lite kaxigt: Förvänta dig lite mer. Som kund vill vi helt enkelt att du blir positivt överraskad i kontakterna med oss.

Och slutligen vår vision: World Wide SMA Mineral is the Natural Choice for Value and Development

Alltså, den spännande resan för SMA Mineral fortsätter. Och hör gärna av er om ni har synpunkter på de vägval vi gör i vårt vardagsarbete.

Daniel1

Daniel Juvél
Ägare och vd