Pilotanläggning för koldioxidinfångning snart på plats i Mo i Rana

Test av anläggningen planeras att starta i oktober.

Pilotanläggningen för koldioxidinfångning är snart på plats i Mo i Rana, Norge. CO₂ HUB, där SMA Mineral är ett av de deltagande företagen, samlades på Mo Industripark för att se var pilotanläggningen byggs. Test av anläggningen planeras att starta i oktober. Målet för projektet är att testa, demonstrera och vidareutveckla CO₂-infångning i processindustrin.

CO₂ Hub Nord är ett industrikonsortium som har som mål att göra en pilottestning av teknologin för koldioxidinfångning inom processindustrin. Förutom SMA Mineral deltar Elkem, Alcoa, Ferroglobe, Norfrakalk, Sintef, ACT, MIP, Aker Carbon Capture, Norcem och Celsa i industrikonsortiet och projektet stöds av Gassnova.

Det kommer att köras test på dels SMA Minerals rökgas, sedan rökgas från Elkem och slutligen en mix av de två rökgaserna för att se hur en kommande fullskalig koldioxidinfångningsanläggning (Carbon capture) ska dimensioneras.

”Ett spännande projekt och en del i vårt hållbarhetsarbete”, säger Anna-Maria Béregi Amnéus, utvecklingschef hållbarhet på SMA Mineral.

Tillbaka

Anna-Maria

Béregi Amnéus

Senaste från SMA Mineral

NOTIS

Chief Commercial Officer – SMA Mineral

Vi söker en driven och erfaren försäljningschef som kan ta vår försäljning till nya höjder. Vi står inför en spännande framtid med prägel och fokus på hållbarhet!